Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Quinoa s pečenou bylinkovou řepou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Pokud máte rádi červenou řepu, zkuste jí v této kombinaci. Jednoduchý talíř, s čerstvými bylinkami a quinoou.

Ingredience
1 porce
  • 60 g quinoy
  • 1 střední červená řepa
  • 2 plátky bio citrónu
  • trochu bobu nebo hrášku
  • čerstvá cibulka
  • čerstvý česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • čerstvá majoránka
  • olej
  • sůl

Hubnutí nebylo vůbec prioritou, toužila jsem zbavit se léků a potíží. Výsledkem je, že se mi po šesti letech neměnné ...

Jak připravit pečenou řepu s bylinkami a quinoou

  1. Na plech dáme na kousky nakrájenou řepu. Čím menší kousky, tím dříve se řepa propeče. Nakrájíme i citrón, nasekáme bylinky, pokapeme olejem, smícháme a dáme péct do trouby.
  2. Na pánev dáme olej, vyloupané mladé boby, česnek a cibulku. Lehce orestujeme a podlijeme trochou vody. Dusíme pár minut.
  3. Uvaříme quinou.
  4. Když máme vše připraveno, naservírujeme na talíř a posypeme čerstvou jarní cibulkou.

Začni dřív, než se proměníš v dýni!
Vstup do kurzu zavíráme 1.11.

Letos na žádné přibírání.
8 týdnů vedení, jídelníčky, videa.
Jdu do toho!

Praktické

  • Po upečení řepy odstraňte přepálené bylinky. Pokud chcete, odstraňte i citrón. Já ho nechala.
  • Pokud použijete čerstvé boby, ale už velké a hodně zralé, před použitím je oloupejte.

Obměna

  • Bob můžete nahradit hráškem.
  • Můžete použít i jinou obilovinu.

Děti

  • S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Vstup do Podzimního detoxu zavřeme rychleji než ledničku s čokoládou! 🍫

Rezervovali jsme vám místečko v naší 8týdenní oáze pohody, kde společně vykouzlíme postavu snů, pošleme stres na dovolenou a nastartujeme energii na plný plyn - prostě balíček sebelásky se vším všudy! 🌟 Beru to i s mašlí! →

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

32 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Černé fazole s ovsem

Ovesné vločky zná každý, ale už jste si uvařili něco přímo z ovsa? Jestli ne, tak vyzkoušejte toto lahodné sladkokyselé jídlo, které na talíři tvoří krásný...

Prokládaná quinoa s růžovou salsou

Zdravé, přirozeně bezlepkové, kořeněné jídlo, ideální pro zimní období, protože dovede krásně zahřát. V tomto receptu hraje důležitou roli koření. Indické ...

Pečený květák se špaldou a tofu smaženicí

Máte rádi obalovaný květák? Vyzkoušejte tuto jeho zdravou a lahodnou verzi. Příprava tohoto pokrmu zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Chuť tohot...

Bílá quinoa na červeno

Velmi jednoduché a lahodné jídlo, které zaujme na první pohled svou atraktivní barvou. A co teprve, až ho ochutnáte!

Halušky miš maš

Mám ráda jídla typu “míchanice”, tady je jedna z mých oblíbených. Pokud si uvaříme oves s předstihem, je jídlo i poměrně rychle hotové.