Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Zeleninová polévka s hlívou ústřičnou

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro

Hlíva ústřičná je považována za elixír mládí, protože umí nabudit imunitu, snižuje cholesterol a obsahuje cenné minerály a vitamíny. Mezi jinými i vitamín D. Nemusíte ji kupovat v drahých doplňcích, dejte si ji do polévky a užijte si její jemnou chuť. Polévka bude mít houbové aroma.

Ingredience
pro 4 porce
  • čerstvá hlíva ústřičná (hrnek pokrájené)
  • 1 cibule
  • kus kapusty (hrnek pokrájené)
  • 1 kedluben
  • koření: mletý římský kmín, 2 bobkové listy, celý kmín
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • špetka soli
  • umeocet

Změna jídelníčku mě zachránila před operací kolena a páteře. “Zázračně” mi zmizela osteoporóza po vysazen...

Postup
  1. Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu a hlívu.
  2. Cibuli a kapustu pokrájíme na proužky, kedluben na malé kostičky.
  3. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme, přidáme kmín a orestujeme.
  4. Přidáme hlívu, kapustu, kedluben, bobkový list a restujeme několik minut.
  5. Zalijeme horkým vývarem/vodou, přidáme sojovou omáčku a pod pokličkou na mírném plameni vaříme cca 20 minut.
  6. Podle chuti přidáme do vypnuté polévky umeocet.
Hurá na Podzimní detox! 🍂
Společně přejdeme z letního lenošení na podzimní vitalitu! 💪 Provedu tě labyrintem zdravého jídelníčku. Vstup se brzy zavře, tak pojď dřív, než se proměníš v dýni! 🎃
Nechci být dýně, jdu do toho!
Obměna
  • Kedluben v polévce chutná jako brambora. Místo něj můžete dát tuřín, batát nebo zcela jinou zeleninu.
  • Pokud patříte k těm, kteří římský kmín neradi, můžete ho bez obav nahradit klasickým mletým kmínem.
Děti
  • Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, menším dětem ubereme sůl a koření.

PS: Vstup do Podzimního detoxu zavřeme rychleji než ledničku s čokoládou! 🍫

Rezervovali jsme vám místečko v naší 8týdenní oáze pohody, kde společně vykouzlíme postavu snů, pošleme stres na dovolenou a nastartujeme energii na plný plyn - prostě balíček sebelásky se vším všudy! 🌟 Beru to i s mašlí! →

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
5. 11. 2020

POMOC …. co je to krizovy kmin prosim ???

Skvely zpusob jak ozvlastnit kapustovou polivku, diky za tip! :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Červená zelňačka s koprem

Zelňačka z červeného zelí je skvělá a velmi jednoduchá. Když se dobře ochutí a přidá kopr, tak je to hotová delikatesa.