- čerstvá hlíva ústřičná (hrnek pokrájené)
- 1 cibule
- kus kapusty (hrnek pokrájené)
- 1 kedluben
- koření: mletý římský kmín, 2 bobkové listy, celý kmín
- 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- špetka soli
- umeocet
- Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu a hlívu.
- Cibuli a kapustu pokrájíme na proužky, kedluben na malé kostičky.
- V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme, přidáme kmín a orestujeme.
- Přidáme hlívu, kapustu, kedluben, bobkový list a restujeme několik minut.
- Zalijeme horkým vývarem/vodou, přidáme sojovou omáčku a pod pokličkou na mírném plameni vaříme cca 20 minut.
- Podle chuti přidáme do vypnuté polévky umeocet.
Společně přejdeme z letního lenošení na podzimní vitalitu! 💪 Provedu tě labyrintem zdravého jídelníčku. Vstup se brzy zavře, tak pojď dřív, než se proměníš v dýni! 🎃
Nechci být dýně, jdu do toho!
- Kedluben v polévce chutná jako brambora. Místo něj můžete dát tuřín, batát nebo zcela jinou zeleninu.
- Pokud patříte k těm, kteří římský kmín neradi, můžete ho bez obav nahradit klasickým mletým kmínem.
- Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, menším dětem ubereme sůl a koření.
PS: Vstup do Podzimního detoxu zavřeme rychleji než ledničku s čokoládou! 🍫
Rezervovali jsme vám místečko v naší 8týdenní oáze pohody, kde společně vykouzlíme postavu snů, pošleme stres na dovolenou a nastartujeme energii na plný plyn - prostě balíček sebelásky se vším všudy! 🌟 Beru to i s mašlí! →
Komentáře
POMOC …. co je to krizovy kmin prosim ???
Skvely zpusob jak ozvlastnit kapustovou polivku, diky za tip! :-)